sluit X

U bent niet ingelogd, u kunt hier inloggen

Opleidingen

Erkende opleidingen

 

Opleidingen geaccrediteerd door SNRO & SKB:
De VIV erkent alle diploma’s die door SNRO zijn geaccrediteerd. Let wel; de ingangseis is minimaal 2 keer een éénjarige opleiding of een tweejarige opleiding of langer. Dit is in verband met de 160 uren eis waaraan een basisopleiding dient te voldoen volgens de toelatingseisen.

Accreditaties afgegeven door Stichting Keurmerk Beroepsscholingen met kwalificatie SKB-A en/of SKB-B komen ook in aanmerking voor de opleidingseisen die gesteld worden bij aanvang lidmaatschap.  De overige SKB-kwalificaties worden uitsluitend erkend als nascholing en niet als beroepsopleiding.

 

VIV als accreditatie instituut

Tot aan april 2016 verstrekte de VIV zelf ook accreditaties aan opleidingsinstituten. Per 1 april 2016 nemen we accreditaties en erkenningen van de SNRO één op één over. Op genoemd overzicht (Overzicht VIV-geaccrediteerde opleidingen) staan de geldigheidstermijnen van de opleidingen die in het verleden een VIV-accreditatie hebben (gehad).

 

Medische en Psychosociale Basiskennis (MBK/ PSBK):
Op deze pagina is alle informatie te vinden van de zorgverzekeraars over de opleidingseisen waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor vergoeding na 1 januari 2017.

NB. Het beschikken over een diploma MBK/ PSBK is géén lidmaatschapseis van de VIV. Minimaal een eenjarige opleiding op (aantoonbaar) HBO-niveau met minimaal 160 contacturen is dat wel, zie de pagina toelatingsvoorwaarden.