Toen we ontdekten dat veel VIV leden een boek geschreven hebben, besloten we deze in onze nieuwsbrieven en sociale media onder de aandacht te brengen. Wat een kennis en kunde om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Maandelijks zetten we een boek in de spotlights!

De ene keer inspirerend leesvoer, de andere keer een praktisch boek voor elke complementair werkende vitaliteitsprofessional en weer een andere keer een warm aanbevolen tip voor leesvoer. Doe er je voordeel mee!

Leesvoer – Succesvolle ondernemers in de complementaire zorg

Het e-book “Succesvolle ondernemers in de zorg”, geschreven op basis van ervaring door onze eigen VIV coaches en therapeuten. Vertaald en geschreven door Ellen Roderkerken en Léonne Meijs is vanaf nu voor iedereen via onze website te koop. Direct hier in digitale vorm te bestellen

Zullen we alvast een tipje van de sluier oplichten? Dé overeenkomst van alle succesvolle praktijken is dat er sprake is van zelfbewustzijn, zelfrespect en eigenwaarde bij de coaches en/of therapeuten. En dat zowel ontwikkeling hiervan als volharding hierin leidt tot de gewenste resultaten. Succesvolle coaches en therapeuten blijven ondernemend om zichzelf te ontwikkelen, vanuit de gedachte dat er nog veel is wat ze niet weten, en wat ze dus kunnen leren.

Millie en zijn vriendjes

Het boek Millie en zijn Vriendjes van Patricia Leenaarts gaat over een ondernemende pup die bijzondere avonturen beleeft, net zoals kinderen die opgroeien. Het doel van het boek en de missie van Millie is om het contact tussen de volwassene en het kind te verdiepen.  
De onderwerpen raken het leven en de ervaringen van het kind en nodigen uit tot een fijn gesprek waar het kind uit zichzelf niet gemakkelijk over begint. Zo ontstaat een open communicatie en krijgt het kind meer inzicht en vertrouwen in alledaagse situaties.
 
De avonturen die Millie beleeft gaan onder andere over samenwerken, vriendschappen, ‘onaardige dieren’ en talenten. Het verhaal is in twee talen geschreven, Nederlands en Engels om het kind uit te dagen en spelenderwijs kennis te laten maken met een andere taal. Het boek is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.  Millie en zijn Vriendjes is een hardcover geïllustreerd kinderboek met mooie bladvullende tekeningen. Het is “Een boek met een boodschap en een Hondje met een Missie.” 
 
Patricia heeft het boek geschreven om meer ouders en kinderen kennis te laten maken met een andere manier van communiceren. Open communicatie gaat verder dan alleen woorden.

Leesvoer – Dicht bij mij door Paula Sprenkels-Bontje

“Een pareltje, de bundel van Paula! Korte gedichten die voelbaar maken wat onder de oppervlakte zit; met de kracht van eenvoud raken de gedichten diepere lagen en ontstaat er meer helderheid. Zo lijken veel van de gedichten op een laagdrempelige manier helend te werken, de ene keer met een lach, de andere keer met een traan. Ook mijn klanten verras ik soms met een passend gedichtje (mag van Paula), reken maar dat dat gewaardeerd wordt!” – Saskia Romeijn-Hofte van De Kiem Coaching

Meer informatie over het boek: www.eigenwijs-counseling.nl/gedichtenbundel

Liefdevolle Vriendelijkheid, Sharon Salzberg

Tip van de secretaris, Léonne Meijs: Liefdevolle Vriendelijkheid.
Het was een onderdeel van haar afstudeerscriptie in Transpersoonlijke Coaching & Counseling. Zij draagt het in haar hart en streeft ernaar het dagelijks uit te dragen. 

Liefdevolle Vriendelijkheid, Sharon Salzberg

Levenslang hunkeren we ernaar onszelf lief te hebben en met anderen een intens gevoel van verbondenheid te ervaren. Angst voor intimiteit – zowel met anderen als met onszelf – veroorzaakt gevoelens van pijn en verlangen. Deze gevoelens kunnen echter ook aanleiding zijn tot een zoektocht naar vrijheid en ons de bereidheid geven een spiritueel pad te bewandelen.

In dit inspirerende boek laat Sharon Salzberg, een van de leidende spirituele leraren in Amerika, ons zien hoe het boeddhistische pad van ‘liefdevolle vriendelijkheid’ (metta) ons kan helpen het stralende en vreugdevolle middelpunt van ons wezen te ontdekken. Het leren leven met liefdevolle vriendelijkheid is een radicale andere richting te geven, in onszelf werkelijk geluk te ervaren en anderen met oprecht mededogen te benaderen.

Gebruik makend van eenvoudige boeddhistische leringen, wijsheid verhalen uit verschillende spirituele tradities, geleide meditatieoefeningen en haar eigen ervaring van 25 jaar onderricht en praktijk, geeft de auteur een heldere indruk van hoe in elk van ons liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid tot ontwikkeling kunnen komen.

Het verhaal van KEO – Rob van der Niet

Heelheid op 5 niveaus, een boek met het verhaal van Keo, geschreven door onze penningmeester Rob van der Niet.

Het verhaal van Keo, Heelheid op 5 niveaus. Rob van der Niet

Dat gezondheid allesbehalve eendimensionaal is, weten VIV-therapeuten natuurlijk als geen ander. In dit boekje legt energetisch healer en spiritueel begeleider Rob van der Niet ook aan leken uit hoe dat precies zit. Hij doet dat in de vorm van een modern sprookje, dat gemakkelijk wegleest en toch heel veel waardevolle informatie geeft.

De hoofdpersoon, bosbewoner en houtbewerker Keo, heeft op een dag opeens last van zijn buik en wil daar vanaf. Wise Woman legt hem uit dat dat niet een kwestie is van even een pilletje slikken en klaar. Zij nodigt Keo uit om de verschillende aspecten van zijn leven eens wat nader te bekijken: zijn lichaam, maar ook zijn gevoelens, zijn gedachten, zijn relaties en zelfs zijn ziel – doet hij eigenlijk wel wat hem echt bezield in het leven?

Deze allegorie is in feite een praktische uitleg van het vijf-lagenmodel van gezondheid dat Rob in zijn praktijk hanteert en dat hieronder staat afgebeeld. Dit model geeft meestal snel inzicht in de belangrijkste oorzaak van disharmonie, zo luidt Robs ervaring.

Net als Robs eerste boekje, Ziel(s)gelukkig, is ook Keo geïllustreerd door een kunstenaar. In dit geval was dat Kimberley Struijk, slechts 16 jaar en vormgeefster in opleiding. Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en verkrijgbaar voor € 14,95 via de website www.stukkenbeter.nl, of door een mailtje te sturen naar info@stukkenbeter.nl

In 10 stappen uit je burnout, Laurna Fenenga

In 10 stappen uit je burnout, Laurna Fenenga

Een praktisch handboek voor in iedere praktijk.
Voel jij je alsmaar uitgeput en heb je geen energie? Heb je een burn-out en weet je niet hoe je hieruit moet komen? In 10 stappen uit je burn-out is bedoeld voor mensen die in een burn-out zitten of dreigen te geraken. Bij een burn-out is het belangrijk om de oorzaken bij de wortel aan te pakken, zodat je in de toekomst niet opnieuw ziek wordt.

Vanuit de ervaring van Laurna Fenenga is een burn-out een gevolg van onbewuste patronen, overleef- mechanismen en oude verwondingen die zijn ontstaan in de kindertijd. Daarom is het belangrijk om je verleden te onderzoeken en te zien hoe de pijn en kwetsuren zijn ontstaan, zodat je meer inzicht krijgt in jezelf, in je huidige emoties, blokkades en denkpatronen. Het boek bevat verder herkenbare voorbeelden uit het leven van haar zelf en zet een proces van bewustwording in gang.

Door het lezen van dit boek zul je:

 • Een structuur en handvatten aangereikt krijgen hoe je uit een burn-out geraakt
 • Je bewust worden van de oorzaken van je burn-out
 • Weer stappen zetten naar een energieker leven
 • Inzicht krijgen in de overleefmechanismen en karakterstructuren die leiden tot een burn-out.

Na het lezen van haar boek zal het resultaat zijn dat je meer inzicht in jezelf hebt, je energieker en vitaler voelt, een positievere mindset hebt over jezelf en handvatten behoudt om uit een burn-out te blijven. De tools uit het boek kunnen therapeuten gebruiken voor hun eigen klanten in hun praktijk. Bestellen kan via deze link.

De Logica van Geluk, Mo Gawdat

Een boek dat impact maakte op bestuurslid Ellen Roderkerken en haar aanrader is als leesvoer.

De Logica van Geluk. Mo Gawdat

Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer.

Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.

Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek.

Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek. Kijk naar de stand op www.solveforhappy.com 

Prachtig Lastig. Carla van Wensen

Prachtig Lastig. Carla van Wensen

Wiebelkonten, extreme dromers, driftkikkers, moeilijke slapers, kinderen met absences of kinderen die zich zo bedreigd voelen dat je niet eens naar ze mag kijken.

Deze kinderen lopen vast. Via het bewegen, lichaamstaal en emoties laten ze weten dat het niet goed met hen gaat. Het zijn reddingsacties om zich staande te houden, aangestuurd door het brein en zijn beschermende, primaire reflexen.

Dit wordt niet altijd herkend waardoor er alleen hulp wordt geboden voor datgene wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het kind wordt geholpen om zijn emoties te reguleren, prikkels beter te verwerken of het krijgt ondersteuning voor schoolse taken. Maar er is meer.

Prachtig lastig gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Liefdevolle aanraking en bewegen zijn hierbij van groot belang.

Dit boek is bedoeld als inspiratie. Er zijn ouders en professionals die zich afvragen: Hoe kan ik mijn kind nog meer ondersteunen? Wat zou ik nog meer kunnen betekenen voor dit kind? Voor die groep is dit boek.

Gek op Stress. Suzan Kuijsten % Carolien Hamming

Gek op stress, maar niet altijd. Suzan Kuijsten & Carolien Hamming

Het boek “Gek op stress” is een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft (dus iedereen ;-)), een makkelijk leesbaar en informatief boek met verrassende inzichten en een heleboel praktische tips en oplossingen. Je krijgt hierdoor echt een andere kijk op stress.

In Gek op Stress word je op verfrissende wijze en met veel humor stresswijs gemaakt. Je ontdekt wat stress is en hoe het je dagelijks van energie voorziet. Maar ook waarom het zo moeilijk is om in te grijpen als je er last van hebt en hoe je stap voor stap uit je burn-out komt.

Je vindt in dit boek niet alleen verrassende inzichten maar ook een heleboel praktische tips en oplossingen. Maar het meest waardevolle is misschien wel dat je een andere kijk op stress krijgt. Schrik dus niet als je er tijdens het lezen ineens groot fan van wordt.

Mijn Verzamelpunt. Hermen Grondijs

Mijn Verzamelpunt. Hermen Grondijs

“De medische en wetenschappelijke wereld zouden er goed aan doen het corrigeren van het verzamelpunt als een noodzakelijke toevoeging te accepteren. De beschreven therapieën zouden ten behoeve van onze gezondheid toegepast dienen te worden in alle huisartsenpraktijken en ziekenhuizen. Dit boek zou daartoe een grote bijdrage kunnen leveren.” – Jon Whale

Mijn verzamelpunt. Welzijn door verzamelpuntcorrecties.
 
Je kunt een wetenschappelijk verhaal vertellen, waardoor alle geïnteresseerde leken afhaken of je schrijft een vlot geschreven persoonlijk verhaal zodat je alle professionals al lezend kwijtraakt.
Dit boek combineert beide invalshoeken, namelijk die van de geïnteresseerde en die van de professional. Dit zorgt niet alleen voor een toegankelijk boek, geschikt voor een breed publiek, maar ook voor voldoende informatie in een prettige en toegankelijke stijl. Het boek is van deze tijd: een tijd waarin mensen bewuster dan ooit bezig zijn met gezondheid, leefstijl en welzijn. Het weet met relevante voorbeelden herkenning op te roepen bij de lezers.

Dit is een boek voor: artsen, therapeuten, patiënten en geïnteresseerden in verzamelpuntcorrectie. De lezer kan met dit boek zijn voordeel doen; de werkwijze en uitwerking van de verzamelpuntcorrectie leren kennen en ervaren, naast de mogelijkheden om de achtergronden en de wonderbaarlijke resultaten van de edelsteenlampentherapie onder ogen te krijgen.

De BV Ik. Lianne de Graaff

De BV ik. Neem de regie over je leven! Lianne de Graaff

Stel dat jij een bedrijf bent, hoe maak je dan winst? Met ‘De BV IK’ maak je winst in de vorm van energie, geld, persoonlijke groei of zakelijk succes. Inclusief werkboek en gratis online training.

Moet jij altijd sterk zijn? Ben jij een perfectionist of pleaser? Sta jij altijd klaar voor anderen en heb je geen tijd voor jezelf? Ga je door ondanks vermoeidheid en kwaaltjes? Dan ligt een burn-out op de loer.
NEEM DE REGIE OVER JE LEVEN
Leef je leven zoals jij wilt en niet zoals de omgeving dat van je verwacht. Dat is waar dit boek om draait. Want rekening houden met anderen is prachtig, maar niet als dat ten koste gaat van je eigen gezondheid en geluk.
RICHT JE BV IK OP
Stel dat jij een bedrijf bent, hoe maak je dan winst? Met het BV IK bedrijfsplan maak je winst in de vorm van energie, geld, persoonlijke groei of zakelijk succes en creëer je meer vrije tijd.

DE BV IK IS JE BEDRIJFSPLAN NAAR EEN GEZOND, GELUKKIG EN ZINVOL LEVEN
Na het lezen van dit boek heb jij alle inzichten én een praktisch en doelgericht actieplan om de regie over je leven te nemen.
KOM IN ACTIE EN START JE BV IK! 

Dichterbij Komen. Harry Vos en Andrea Luijten

Dichterbij Komen. Kwetsbaar voelen & Krachtig zijn. Harry Vos en Andrea Luijten

In een maatschappij waarin geluk en succes – en tegenwoordig ook fysieke afstand – tot sociale norm verheven lijken te zijn lopen wij het risico dat wij steeds minder goed leren omgaan met de realiteit van het leven. Maar het leven bestaat uit veel meer. Mensen raken in hun leven immers ook emotioneel gewond en worden geconfronteerd met teleurstelling en verdriet. Het is belangrijk dat we ook die kanten van het leven zien en ermee leren omgaan. Dan kunnen we er beter zijn voor elkaar en onze aandacht richten op zin en betekenis in het leven. Dit boek helpt daarbij.

Vitalogie. Klaas Koster – mmv Millie van der Heijden

Vitalogie. Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team. Klaas Koster, met medewerking van o.a. Millie van der Heijden

Fitte, vitale medewerkers die bevlogen hun werk doen. Het is een ambitie van veel bedrijven, zeker nu duurzame inzetbaarheid zo’n belangrijk onderwerp is. Maar hoe bereik je dat? Hoe creëer je energie binnen je team en hoe laat je die stromen? En vooral ook: hoe zorg je ervoor dat mensen zelf de regie nemen?

Klaas Koster, de eerste vitaloog van Nederland, geeft in dit boek de antwoorden. Met een doordachte methode, actuele psychologische inzichten en inspirerende voorbeelden laat hij zien hoe je binnen je organisatie duurzame gedragsverandering bereikt.

Door het lezen van dit boek zul je:

 • Inzicht krijgen in de verschillende energiebronnen van de vitaliteitsschijf 
 • Zin krijgen om stappen te zetten op weg naar een energieker leven 
 • Zelf bevlogener zijn en meer werkgeluk ervaren
 • Je team kunnen inspireren, zodat het intrinsiek gemotiveerd raakt om ook zelf met vitaliteit aan de slag te gaan
 • Het resultaat: een hogere productiviteit, een gezondere leefstijl, een positievere mindset, een betere samenwerking met collega’s en een zinvoller leven. Voor jou en je team!

Wil je dit boek bestellen? Klik dan op deze link.

Prikkels bijten niet. Saskia Klaaijssen

Prikkels bijten niet boek cover Saskia Klaaysen

Prikkels bijten niet, wegwijs in onder en overprikkeling voor hoogsensitieve personen die floreren bij dynamiek en variatie. Saskia Klaaijssen

Omdat we nu wat meer tijd over hebben, is er ook meer tijd om te lezen. We willen leden die een boek geschreven hebben de mogelijkheid geven hun boek(en) onder de aandacht van andere leden te brengen.

Deze keer brengen we graag het boek van Saskia Klaaysen – Prikkels bijten niet! onder de aandacht. Dit boek brengt uitgebreide kennis en praktijkvoorbeelden over hoogsensitiviteit en de vier extra eigenschappen van hoogsensitieve HSS komen uitgebreid aan bod.

Prikkels bijten niet! geeft bewustwording, zelfacceptatie en is een praktische wegwijzer. Het hoogsensitieve HSS-kompas is een verklaringsmodel voor het tegenstrijdige gedrag van een hoogsensitieve HSS.

Het is  een diepgaand boek voor hoogsensitieve HSS, hun omgeving en coaches of therapeuten die hoogsensitieve HSS beter willen begrijpen en begeleiden. Het boek is gedegen onderbouwd met theorie, onderzoeksgegevens en de ervaringsdeskundigheid van Saskia.

Bevrijd jezelf. Charlie Paludanus

Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia. Charlie Paludanus

Je kunt zelf herstellen van eetbuien en boulimia. Dat bewijst Charlie Paludanus als geen ander met dit praktische boek. Een echt doe-boek waarmee je jezelf bevrijdt van eetbuien, dwangmatig (gezond) eten en sporten, overgeven en laxeren. Stap-voor-stap. Dit boek helpt je op weg naar vrijheid en een leven zonder schaamte en onzekerheid.

Dit is geen boek om alleen maar te lezen. Het maakt je wakker en motiveert om aan de slag te gaan met de vele tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Daardoor krijg je meer regie over je leven. Je zit beter in je vel en krijgt meer zelfvertrouwen. Zo verschuift je aandacht van eten en gewicht naar wat je werkelijk wilt in je leven.

In dit boek ontdek je:

 • De oorzaak van je eetbuien en obsessie voor eten en gewicht.
 • Hoe je jezelf kunt bevrijden van je eetbuien en compensatiegedrag.
 • Hoe je een normaal, gezond eetpatroon krijgt.
 • Hoe je je zelfvertrouwen en zelfbeeld versterkt.
 • Hoe je je eigen kracht volledig benut en ontwikkelt.