sluit X

U bent niet ingelogd, u kunt hier inloggen

Leden

Kwaliteit en professioneel

 

Als beroepsvereniging profileren wij ons door kwaliteit en professionaliteit. Dit wordt geleverd door de gedreven groep therapeuten, die op HBO-niveau zijn opgeleid en de VIV-missie onderschrijven. De VIV draagt als integraal speler zo bij aan vitaliteit, gezondheid en kwaliteit van leven in onze maatschappij. In de toelatingsgesprekken met kandidaat-leden besteden we daarom veel aandacht aan een professionele en integrale instelling.

VIV-leden beoefenen op vakbekwame wijze het beroep van integraal complementair therapeut. Zij hebben een eigen praktijk, berekenen marktconforme tarieven, werken in een representatieve praktijkruimte en voeren een praktijk- en cliëntenadministratie. Zij hebben beroepsgerelateerde ervaring en een professionele houding, zowel vakinhoudelijk als organisatorisch. Zij hebben gedegen opleidingen genoten op HBO-niveau, waaronder door de VIV-geaccrediteerde of erkende opleidingen.

VIV-leden zijn verplicht zich permanent te laten nascholen en volgen aanvullende opleidingen op hun vakgebied. Zij zijn gehouden aan de VIV-ethische- en praktijkcodes en ze zijn gecommiteerd aan de statuten en reglementen, zoals het klacht- en tuchtreglement.

VIV-leden hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.