sluit X

U bent niet ingelogd, u kunt hier inloggen

Bestuur

Samenstelling bestuur

Rob Moeke | Voorzitter; zorgverzekeraars & PR

Foto Rob

Functie: Voorzitter.

Lid van de VIV sinds: Lid sinds 2010 en bestuurslid sinds 2012.

Quote: Meer samenwerken  bevordert onze gezondheid(szorg).

Wat zijn jouw taken binnen het bestuur: Ik onderhoud de directe contacten met de meeste verzekeraars om de acceptatie van onze beroepsvereniging te handhaven en te bevorderen.

Waar ben je trots op bij de VIV? Dat de VIV voorop loopt in de professionalisering van onze beroepsgroep. Dat de VIV het lef heeft om een onafhankelijke koers te varen en respect afdwingt .

Hoe draagt de VIV bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Door mijn werk voor de VIV kom ik in contact met veel mensen met  uiteenlopende achtergronden. In mijn behoefte om daar bij aan te sluiten kan ik mijn wereldmodel laten groeien.

Wat is belangrijk in jouw werk bij de VIV? Dat we als bestuur eendrachtig samenwerken met dezelfde doelen voor ogen. Open te staan voor feedback en de bereidheid om constant van elkaar te willen leren.

Wat doe je naast je werk voor de VIV?  Allerhande trainingen  (NLP, veiligheidstrainingen , conflicthantering enz.). Ook maak ik al jaren deel uit van verschillende besturen die iets doen in de reguliere gezondheidszorg. Als ik echt vrij ben ga ik graag met mijn echtgenote naar een filmhuis of lange wandelingen maken in de natuur.

Renie Rieffe | penningmeester

Functie: penningmeester.

Lid van de VIV sinds: Lid sinds 11 mei 2016, bestuurslid sinds maart 2017.

Quote: Wees benieuwd, want dan krijg je andere informatie. Want als je oordeelt, krijg je alleen bevestigt wat je al wist.

Wat zijn jouw taken binnen het bestuur? Controleren, bewaken en voorstellen doen over de financiën van de VIV als penningmeester. Als bestuurslid meedenken en samenwerken zodat het bestuur als geheel prettig samenwerkt in het belang van de VIV. Daarnaast het organiseren van BBQ en daar waar nodig bemiddelen naast de inzet van klachten- en geschillencommissie.

Waar ben je trots op bij de VIV? Dat een vrijwillig bestuur de vereniging professioneel aanstuurt.

Hoe draagt de VIV bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Ik heb veel bestuurlijke ervaring en je leert van alles wat je meemaakt.

Wat is belangrijk in jouw werk bij de VIV? Betrouwbaarheid en communicatief vaardig zijn.

Wat doe je naast je werk voor de VIV? Ik ben zelfstandige in mijn praktijk voor gezondheid en coaching ‘Renergetica’ en daarnaast ben ik trainer, opleider en adviseur op de terreinen medezeggenschap en arbeidsomstandigheden, eveneens als zelfstandige met “Buro Baat”.

Lilian Dekkers | secretaris

Functie: Secretaris sinds 2015.

Lid van VIV sinds: 2013.

Quote: ….

Wat zijn jouw taken binnen het bestuur?  Operationaliseren van beleid, bewaken van de voortgang, monitoren van ontwikkelingen binnen de vereniging, het maken van de nieuwsbrieven.

Waar ben je trots op bij de VIV? Dat de VIV in staat blijkt om in tijden van verandering sterk genoeg is om de eigen koers te blijven varen en eigen keuzes maakt, zoals bijvoorbeeld de zelfredzaamheid van therapeuten en de professionele collegialiteit te stimuleren.

Hoe draagt de VIV bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? De VIV draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van verder kijken dan mijn neus lang is, het grotere geheel van de (aanvullende) gezondheidszorg overzien en zodoende ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.

Wat is belangrijk in jouw werk bij de VIV? Belangrijk in mijn werk voor de VIV vind ik betrouwbaarheid en flexibiliteit; het kunnen dienen van het belang van zoveel mogelijk individuele leden terwijl de VIV als organisatie voorop staat en er geanticipeerd wordt op de actualiteit in combinatie met altijd bereid zijn om een stap extra te doen en tandje erbij te zetten.

Wat doe je naast je werk voor de VIV?  Naast het werk voor de VIV rol ik een kwalitatieve kindercoach-methode uit en manage ik een steeds groter wordend (landelijk opererend) team van aangesloten (franchise) kindercoaches. Heel erg leuk om te doen! 🙂

Léonne Meijs van Dijk | visitatie & toelating

Functie: Bestuurslid sinds 2016

Lid van de VIV sinds: 2007

Wat zijn jouw taken binnen het bestuur? Ik houd me bezig met de nascholing en ondersteuning van de huidige leden, de visitaties en de toelating van nieuwe leden. Daarnaast monitor ik ontwikkelingen in het werkveld en leg verbindingen tussen trends, wijzigingen en de behoeftes van onze leden om dat op te nemen binnen onze vereniging.

Waar ben je trots op bij de VIV? Dat de ViV de leden als zelfstandig professionals benadert en trouw blijft aan haar missie om de kwaliteit van leven voor mensen voorop te stellen en dit door door actief de complementaire zorg in Nederland op de kaart te zetten met ons als leden.

Hoe draagt de VIV bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Door het bijwonen en uitvoeren van toelatingen en visitaties krijg ik meer contact met de leden en de diversiteit aan scholing, werkzaamheden en professies. Het zet me dichter bij mijzelf en maakt het uitdagender om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in ‘gezondheidsland’. Ook een bestuursfunctie bij de ViV geeft me de mogelijkheid te blijven leren!

Wat is belangrijk in jouw werk bij de VIV? Ik vind dat de leden het meest belangrijk zijn in mijn werk. Korte lijntjes, duidelijkheid en saamhorigheid. Het vraagt flexibiliteit en vertrouwen, van zowel mij als onze leden. Hiervoor instaan vind ik belangrijk in mijn werk bij de ViV

Wat doe je naast je werk voor de VIV? Ik werk als internationaal gecertificeerd NLP trainer en Health-coach op het gebied van ‘work-life balance’. Ik doe dat voornamelijk met vrouwelijke professionals. Ik geef vaak communicatietrainingen en coach veel mensen die uitgevallen zijn om verschillende redenen. Daarnaast reis ik graag, ben ik de uitdaging aangegaan gitaar te leren spelen en sla ik graag een balletje met mijn softbal-team.