sluit X

U bent niet ingelogd, u kunt hier inloggen

Vergoeding door zorgverzekeraars

Overzicht vergoedingen VIV therapeuten – 2017

Op het moment zijn er vier verschillende mogelijkheden:

  1. het (helaas) niet in aanmerking komen voor vergoedingen
  2. vergoeding door CZ (en labels) voor alle VIV-leden die in 2016 al lid waren,
  3. vergoeding op basis van de opleidingseis voor VIV-leden die daaraan voldoen en
  4. vergoedingen op basis van RBCZ registratie.

Mogelijkheid 2:

CZ is de enige zorgverzekeraar die alle VIV-leden (mits je in 2016 al lid was) vergoedt en 2017 gebruikt als extra overgangsjaar:

Mogelijkheid 3:

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2017 VIV-leden die beschikken over voldoende opleidingsniveau (zie de MBK/PsBK/ opleidingseis):

  • Menzis: Menzis. Het algemene beleid zorginkoop voor 2017 van Menzis vindt u hier.
  • Achmea groep: Zilveren Kruis, Avéro, FBTO, OZF en Agis. Zilveren kruis vergoedingen vindt u hier. De vergoedingswijzer van Avero Achmea vindt u hier.
  • ONVZ: ONVZ, waaronder ook VvAA en PNOzorg. De vergoedingswijzer van ONVZ vindt u hier.

Mogelijkheid 4:

De volgende zorgverzekeraars vergoeden alleen via een RBCZ-registratie:


Lees hier meer over wat er op de factuur/ nota vermeld dient te worden (bijvoorbeeld prestatiecodes) om in behandeling te worden genomen door de zorgverzekeraar(s): speciale pagina over zorgverzekeraars.

VIV therapeuten houden zich bezig met integrale zorg. De zorgwijzer vertelt welke zorg door welke zorgverzekeraar vergoed wordt.


Let op: per 1 januari 2017 komen enkel therapeuten die in het bezit zijn van een MBK/ PSBK opleiding of daarvoor vrijstelling hebben in aanmerking voor vergoedingen door zorgverzekeraars. Je kunt hier meer informatie vinden over: opleidingen en opleidingen die vrijstelling geven voor MBK/ PSBK, alsmede erkende MBK/PSBK opleidingen.

Waarom lidmaatschap van een beroepsvereniging zonder vergoeding ook belangrijk is, lees je hier.

NB. Om in aanmerking te komen voor het VIV lidmaatschap/ het behoud van het VIV lidmaatschap is het hebben van een MBK/ PsBK diploma niet verplicht!

Disclaimer:
Daar iedere zorgverzekeraar zijn eigen voorwaarden hanteert, kunt u bij de zorgverzekeraar informatie opvragen of de nota van uw behandeling door uw verzekering vergoed wordt. Check daarvoor het vergoedingen overzicht en het overzicht waarop erkende beroepsverenigingen en/of therapeuten vermeld staan. Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte van de vergoeding aan de afgesloten aanvullende polis.